Duitsland: 19-jarige Syriër opgepakt voor voorbereiden grote bomaanslag

In de Noord-Duitse stad Schwerin heeft de politie vannacht een 19-jarige Syriër opgepakt die ervan wordt verdacht een grote bomaanslag voor te bereiden. Hij zou een zelfgemaakt explosief willen laten ontploffen en zoveel mogelijk slachtoffers maken. Volgens Duitse kranten had hij voor het maken daarvan al materialen besteld.

Volgens de politie gaat het om een islamitisch gemotiveerde aanslag, maar het Duitse OM heeft geen aanwijzingen dat hij banden met terreurgroep IS heeft. De politie hield hem al langer in de gaten. Hij zou al in juli zijn begonnen met het kopen van chemicaliën voor het maken van het explosief. Er zijn geen andere verdachten in beeld. Of de Syriër al een specifiek doelwit voor ogen had, is niet duidelijk. De politie heeft de woning doorzocht, net als enkele woningen in Hamburg, van personen die de politie ook in het vizier had.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>