Mali: drie doden bij aanslag op blauwhelmen

In Mali zijn bij een aanslag drie blauwhelmen van de vredesmacht van de Verenigde Naties gedood en vijf gewond geraakt. Onder de slachtoffers zijn geen nederlanders, meldde het ministerie van Defensie. Zondagochtend ontplofte een explosief toen een konvooi voorbijkwam dat door de VN-troepen werd begeleid.

De Verenigde Naties proberen met de missie Minusma de veiligheid in Mali te herstellen. De missie geldt als gevaarlijk. In het noorden van Mali plegen jihadistische groepen vaak aanslagen en gebruiken veel geweld om delen van het land in handen te houden. Nederland levert sinds 2014 een bijrage aan de missie en verlengde die bijdrage vorig jaar: tot zeker eind dit jaar zijn er bijna 300 Nederlandse militairen in Mali. Wel heeft Nederland zijn vorig jaar meerdere helikopters teruggehaald en het aantal militairen verminderd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>