Gearresteerde man met mes bij Eiffeltoren ‘had terroristische motieven’

De man die zaterdagavond bij de Eiffeltoren in Parijs kort voor sluitingstijd werd gearresteerd omdat hij met een mes zwaaide en ‘Allahoe ahbar’ (Allah is groot) riep, wordt toch verdacht van terroristische motieven. De man was onlangs ontslagen uit een psychiatrische inrichting. Daarom dacht de politie aanvankelijk dat hij ‘in de war’ was.

Tijdens de verhoren bleek dat de man een geradicaliseerde moslim was. De Franse justitie is een terrorisme-onderzoek gestart naar de man van 18 of 19 jaar, die uit Mauritanië komt en een Frans paspoort heeft. Daarbij wordt onderzocht of hij onderdeel uitmaakt van een netwerk en of hij een opdracht uitvoerde.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>