Terroristische aanslag Londen: 7 doden en 48 gewonden

IMG_20160527_135213Londen werd zaterdagavond rond 23 uur (Nederlandse tijd) opgeschrikt door een aanslag in het centrum. Daarbij zijn 7 mensen om het leven gekomen en 48 mensen gewond geraakt. De politie zegt dat het om een terroristische aanslag gaat en heeft de drie daders doodgeschoten. Er zouden geen andere verdachten meer op de vlucht zijn.

Op de Londen Bridge reden mannen in een bestelbusje met een snelheid van zo’n 80 kilometer per uur in op voetgangers. Daarna reden ze door naar Borough Market, een druk uitgaansgebied. Daar stapten ze uit en vielen willekeurige voorbijgangers met messen aan. Daar schoot de politie hen binnen enkele minuten na de eerste melding dood. In de wijk Vauxhall, een stukje verderop in het zuiden van Londen, was sprake van een incident met een auto, maar volgens de politie ging het daar niet om een aanslag.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>