Nigeria: ‘belangrijk kamp van Boko Haram veroverd’

IMG_20160527_161320Het Nigeriaanse leger heeft een belangrijk kamp van de terreurgroep Boko Haram veroverd. Dat maakte de Nigeriaanse president Buhari in een persverklaring bekend. Het kamp zou het laatste grote bolwerk van de terreurgroep zijn in het noordoosten van Nigeria. Boko Haram is een extremistische organisatie die het noordoosten van Nigeria al jaren teistert en het land een streng-islamitische wil maken, waar vrouwen geen rechten hebben. 

Vrijdag zouden 1880 vrouwen en kinderen uit het kamp zijn bevrijd en meer dan 500 strijders zijn gearresteerd. Een deel van de ruim 300 schoolmeisjes die in 2014 door Boko Haram werden ontvoerd, zou naar dit kamp zijn gebracht. Eerder waren 21 meisjes vrijgelaten; over het lot van de andere meisjes is niets bekendgemaakt. Een deel van de strijders zou op de vlucht zijn geslagen. Het Nigeriaanse leger waarschuwt bewoners van dorpen en stden in de buurt extra alert op onbekenden te zijn.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>