Zeker 25 doden bij bomaanslag koptische kerk Caïro

kaart-midden-oostenIn de Egyptische hoofdstad Caïro zijn bij een bomaanslag in een koptische kathedraal zeker 25 mensen om het leven gekomen en 35 mensen gewond geraakt. Volgens Egyptische media zijn de meeste dodelijke slachtoffers zijn vrouwen. De veiligheidsdienst meldde dat een explosief van zo’n 12 kilo aan de kant van de vrouwen in de kerk  was ontploft, volgens ooggetuigen nadat de priester tot het gebed had opgeroepen.

Van de 80 miljoen Egyptenaren is ongeveer tien procent aanhanger van het koptisch-orthodoxe geloof. De minderheid wordt gediscrimineerd en is slecht vertegenwoordigd in de regering. De aanslag is nog niet opgeëist. De laatste tijd zijn er regelmatig aanslagen in Egypte; vrijdag kwamen nog zes agenten om bij een aanslag met een autobom op een checkpoint in Caïro. Daarvoor eiste een recent opgedoken extremistische groep, Hasm, de verantwoordelijkheid op.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>