Vrouwen met gasflessen wilden aanslag plegen op Gare de Lyon

Donderdag werden in Frankrijk drie vrouwen gearresteerd wegens de vondst in Parijs van gascilinders in een auto op de Quai de Montebello, langs de Seine aan de overkant van de Notre Dame. De vrouwen wilden een aanslag plegen op het treinstation Gare de Lyon in de Franse hoofdstad. Volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken had dat donderdag moeten plaatsvinden.

De vrouwen van 39, 23 en 19 jaar werden opgepakt in een stadje op 30 kilometer ten zuidoosten van Parijs. De jongste hakte met een mes in op een agent, maar werd door een politiekogel uitgeschakeld. Bij haar is een brief gevonden waarin ze trouw aan IS zweert. De auto werd zondagochtend gevonden met zes volle en een lege gasfles en drie jerrycans met benzine. De eigenaar is een man die voorkomt op een lijst met potentiële terreurverdachten. Hij had geprobeerd naar Syrië te reizen om voor IS te vechten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>