Bloedige strijd tussen leger Nigeria en Boko Haram

In Nigeria zijn tijdens een bloedige strijd tussen het leger en de terreurorganisatie Boko Haram circa tweehonderd opstandelingen gedood. Aan militaire zijde zou niemand zijn omgekomen. Verschillende media spreken van een ‘zeldzame overwinning’. Vrijdag braken gevechten uit, toen extremisten van Boko Haram oprukten naar de plaats Konduga, ten noordoosten van de miljoenenstad Maiduguri.

De afgelopen weken heeft Boko Haram in een gebied van 320 kilometer langs de grens met Kameroen een aantal steden veroverd. De extremisten trokken ook de grens over, maar werden daar door grenssoldaten verjaagd, aldus de staatsradio van Kameroen. Bij de meest recente aanval zijn duizenden mensen hun huis uitgejaagd, volgens cijfers van de VN,. Tot nu toe zijn in totaal anderhalf miljoen Nigerianen op de vlucht geslagen. Boko Harum wil in het gebied een kalifaat stichten met Islamitische Staat (IS) in Irak en Syrië als voorbeeld.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>