Leger Pakistan arresteert aanslagplegers Malala

Het leger van Pakistan heeft circa tien militanten opgepakt, die betrokken zijn geweest bij de aanval op het schoolmeisje Malala Yousafzai. In 2012 werd ze beschoten door militanten, omdat ze op de website van de BBC een weblog bijhield, waarin ze onder meer de gewelddadigheden van de Taliban beschreef. Ze raakte zwaargewond en er bleef een kogel in haar hoofd zitten, die in een ziekenhuis werd verwijderd.

Later vestigde het gezin zich in Engeland, waar Malala tot februari 2013 in een ziekenhuis verder herstelde. Daarna werd ze bekend over de hele wereld als pleitbezorgster voor rechten van kinderen, in het bijzonder van meisjes. Ze kreeg meerdere internationale onderscheidingen en werd tweemaal genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede. Het Amerikaanse bald Time riep haar vorig jaar uit tot een van de invloedrijkste personen ter wereld.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>