Worden de Winterspelen veilig?

De veiligheid van de Olympische Winterspelen in Sotsji komen in beeld, nadat er binnen één etmaal tijd voor de tweede keer in de Zuid-Russische stad Volgograd een zelfmoordaanslag werd gepleegd. In totaal kwamen bij beide aanslagen zeker dertig mensen om het leven. Waarschijnlijk zitten moslimterroristen uit de Kaukasus erachter. De Tsjetsjeense rebellenleider riep eerder op de spelen met terreuracties te verstoren.

De Russische president Poetin heeft extra veiligheidsmaatregelen bevolen, vooral in Volgograd en omgeving, maar ook in andere grote steden in Rusland. Poetin liet eerder weten dat er in Sotsji meer dan tienduizend agenten en veiligheidsmensen worden ingezet om ervoor te zorgen dat er geen terreuracties tijdens de spelen mogelijk zijn. De IOC-voorzitter Thomas Bach schreef in een brief aan Poetin ‘veilige Spelen te verwachten’.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>