Link Bin Laden met Pakistaanse Geheime Dienst

Osama Bin Laden zou contact hebben gehad met een militante groep binnen de Pakistaanse geheime dienst. De koerier van Bin Laden had contacten uit deze groep op zijn mobieltje staan, volgens Amerikaanse regeringsbeambten. De gsm werd in beslag genomen toen Amerikaanse commando’s de villa van de terroristenleider hadden bestormd en Bin Laden hadden gedood. Pakistan heeft altijd ontkend te hebben geweten van de schuilplaats van Bin laden in Abbottabad, een stad met veel militaire instellingen.

 

Daarom rees de vraag hoe Bin Laden hier zo lang onontdekt kon onderduiken. In hoeverre de militante groep heeft geholpen, is nog de vraag. Bij het nalopen van telefoontjes bleek alleen dat leiders van deze groep (die een groot netwerk in Abbottabad heeft) hadden gebeld met de Pakistaanse veiligheidsdienst. Of de gesprekken over de al-Qaidaleider gingen, is niet aangetoond en moet verder worden onderzocht.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>