Engelse paardenraces Royal Ascot beroemd vanwege de hoedjes

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Vandaag vond in Groot-Brittannië Royal Ascot plaats op de renbaan vlakbij Windsor Castle, de residentie van de Britse Koninklijke familie. Het is een van de belangrijkste en grootste renbanen in Engeland. In 1711 ontdekte Queen Anne het terrein in graafschap Berkshire en sommeerde dat daar een renbaan moest komen. De eerste race, ‘Her Majesty’s Plate’, werd op 22 augustus 1711 verreden. De Royal Ascot Week in juni telt een groot aantal races. De Koninklijke familie is ieder jaar van de partij en arriveert altijd per koets. Hoogtepunt is Royal Ascot: de beroemdste races ter wereld, vooral vanwege de hoeden.

Voor de Britten is het een van de belangrijkste society events van het jaar: bepaalde delen van het terrein zijn alleen toegankelijk voor mensen die zich aan de strikte dresscode houden. Hoeden zijn verplicht, blote schouders taboe en mannen moeten zich strak in het pak hijsen. Net als bij de Haagse Prinsjesdag – ‘onze hoogsteigen Ascot’ – zijn er de meest bizarre hoedencreaties te zien. Eigenlijk gaat het om paardenraces, al vindt menig bezoeker het sociale aspect – inclusief alcoholische drankjes – belangrijker. Ascot is dan ook op te delen in paardenracefans en bezoekers die voor zichzelf en elkaar komen. Donderdag is Ladies Day: de belangrijkste dag, wan; dan wordt de Ascot Gold Cup gehouden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>