Australië trekt bid WK vrouwen 2023 terug uit onvrede over FIFA

IMG_20160525_151149Australië had zich een maand geleden kandidaat gesteld voor het WK vrouwen in 2023, maar trekt haar bid terug uit onvrede over de FIFA. De Australische voetbalbond FFA wil dat de wereldvoetbalbond eerst schoon schip maakt, na alle omkoopschandalen die de laatste weken aan het licht kwamen. In 2010 stelden de ‘Aussies’ zich kandidaat voor het WK mannen in 2022, maar dat ging aan hun neus voorbij. De Zwitserse en Amerikaanse justitie stelden twee weken geleden een onderzoek in naar de toewijzing van de WK’s van 2018 aan Rusland en 2022 aan Qatar.

Al jaren gonst het bij die toewijzingen van de geruchten overomkoping en corruptie. ’Zolang het huidige systeem niet volledig op de schop gaat, kunnen we Australië aanbieden als kandidaat voor de organisatie van FIFA-toernooien’, staat in een verklaring die dinsdag naar buiten kwam. Australië komt er zelf overigens ook niet zonder blaam vanaf: de Australische justitie heeft een onderzoek ingesteld naar de 500.000 dollar (444.000 euro) die is betaald aan de Concacaf, de federatie van voetbalbonden in Midden- en Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. Het geld was bedoeld voor de bouw van een studiecentrum in Trinidad en Tobago, maar zou zijn gestort op bankrekeningen van de in opspraak geraakte Concacaf-leider Jack Warner, die het geld voor zichzelf zou hebben gebruikte. De verdachte transactie zou zijn betaald met overheidsgeld dat beschikbaar was gesteld voor het WK-bid.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>