Libische voetbaltoppers lopen over

Het moet een klap zijn voor het aanzien van Gaddafi in het voetbalgekke Libië: 17 belangrijke figuren uit de Libische voetbalwereld zijn overgelopen naar de opstandelingen. Onder hen zijn Adel Bin Issa, de coach van de populaire topclub van Tripoli Al-Ahly, drie spelers van het nationale team en Juma Gtat, de keeper van dat elftal. Issa en Gtat kondigden het nieuws aan tegenover de BBC in een hotel in het Nafusa gebergte.

 

Het bergmassief ligt in het westen van het land in de buurt van de grens met Tunesië en is een van de gebieden waar de rebellen het voor het zeggen hebben. ‘Kolonel Gaddafi moet ons met rust laten, zodat we een vrij Libië kunnen creëren, zei de nationale doelman Juma Gtat. Issa zei dat hij hierheen was gekomen om daarmee een statement af te geven dat Libië een herenigd en vrij land moet zijn.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>