Zeker vijftig doden bij gevangenisoproer Mexico

Bij een gevangenisoproer donderdagochtend vroeg in Mexico zijn zeker vijftig mensen om het leven gekomen. Mogelijk zijn een aantal gevangenen ontsnapt. De rellen vonden plaats in de Topo Chico gevangenis in de stad Monterrey in de noordelijke staat Nuevo León. Tijdens het oproer woedde een brand, die aan de meeste slachtoffers – zowel gevangenen als bewakers – het leven heeft gekost.

Een groep gevangenen zou hebben geprobeerd te ontsnappen door brand te stichten in een van de paviljoens van de gevangenis. Ook waren er explosies te horen. De autoriteiten hebben zowel politie als het leger ingezet om de rust te laten terugkeren. Het incident gebeurt enkele dagen voordat de paus een bezoek zal brengen aan een andere gevangenis in de regio.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>