Duitsland: misbruikschandaal jongenskoor Regensburg veel groter

@Erik Feenstra

Het misbruikschandaal in Regensburg blijkt veel groter dan aanvankelijk gedacht. De afgelopen decennia zijn meer dan 547 koorknapen van het beroemde kathedraalkoor in de Duitse stad Regensburg mishandeld en misbruikt door priesters en leraren. Een half jaar geleden werd nog uitgegaan van 231 slachtoffers.

Dat concludeert de advocaat die in opdracht van het bisdom onderzoek naar de zaak deed, Volgens advocaat Ulbrich Weber werden 67 kinderen ook seksueel misbruikt. Dat speelde zich af tussen 1945 en begin jaren ’90. In zijn rapport worden 49 priesters en leraren als dader genoemd. Een vroeger bisschop werkte het onderzoek tegen. Bisschop Rudolf Voderholzer van Regensburg heeft vorig jaar excuses aangeboden. Slachtoffers krijgen een schadevergoeding.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>