Paus roept in paasrede op tot vrede en solidariteit

Een slordige honderdduizend gelovigen woonden de paasmis bij die paus Benedictus XVI  opdroeg in de Sint-Pietersbasiliek in Rome. In zijn paastoespraak riep de 84-jarige paus op tot ‘vrede en solidariteit’ en refereerde daarbij aan het geweld bij de opstanden in de Arabische wereld. ‘In Libië moeten dialoog en diplomatie de plaats innemen van de wapens’, zei de kerkvorst. Dat kan als kritiek op Gaddafi worden gezien, maar ook op andere staten die zich inmengen en niet willen wijken zolang Gaddafi er nog de dienst uitmaakt.

Na de mis sprak de paus zijn traditionele zegen ‘Urbi et Orbi’ uit: de zegen voor de stad en voor de wereld. In 65 talen wenste hij de toehoorders een gezegend pasen toe. Als vanouds bedante hij de Nederlanders (in het Nederlands) ‘voor de bloemen’. Al 26 jaar verzorgt de Leidse bloemist Charles van de Voort met pasen de bloemversiering op het Sint-Pietersplein. Zijn voorganger paus Johannes Paulus II begon ermee de bloemen op te nemen in zijn paaszege.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>