Hongarije bouwt hek aan grens om illegalen tegen te houden

Hongarije gaat door met de plannen om een vier meter hoog hek te bouwen langs de 175 kilometer lange grens met Servië, om illegale vluchtelingen tegen te houden. Het parlement in Boedapest heeft ingestemd met een nieuwe, strenge asielwet. De VN en de EU vinden dat de bescherming van vluchtelingen in het geding zijn en de maatregelen zouden in strijd zijn met Europese regelgeving. Update: de bouw is op 13 juli begonnen.

De wet regelt ook dat de termijn veel korter wordt waarbinnen een asielaanvraag wordt beoordeeld. Ook kunnen asielzoekers uit Syrië, Afghanistan en Irak worden geweerd als zij via een ander ‘veilig’ land Hongarije binnenkwamen. Het asielsysteem ‘raakt overbelast’, aldus de Hongaarse regering: dit jaarzijn al meer dan 60.000 illegalen het land binnengekomen. Vergeleken met andere Europese landen vangt Hongarije veel asielzoekers op: 42 per 10.000 inwoners. Alleen in Zweden zijn het er meer.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>