Sinds WOII waren er niet zoveel vluchtelingen als nu

Voor het eerst sinds het eind van de Tweede Wereldoorlog zijn er wereldwijd meer dan 50 miljoen vluchtelingen. Vandaag is het de Internationale Dag van de Vluchteling. De Verenigde Naties (VN) slaan alarm. De VN vluchtelingen-organisatie UNHCR brengt vandaag een rapport uit, waaruit blijkt dat aan het eind van vorig jaar 51,2 miljoen mensen op de vlucht zijn, waarvan zo’n tweederde binnen eigen land.

Ook het aantal asielaanvragen was vorig jaar met 1,2 miljoen nog nooit zo hoog. De meeste aanvragen worden gedaan in Duitsland. Vooral door conflicten in het Midden-Oosten en Afrika is het aantal de laatste jaren sterk toegenomen. Vorig jaar kwamen de meeste nieuwe vluchtelingen uit Syrië, de Centraal Afrikaanse Republiek en Congo. Op dit moment komt er een stroom vluchtelingen op gang vanuit Irak. Dit is de prijs de we betalen voor het niet beëindigen van oorlogen, het mislukken van oplossingen en het voorkomen van conflicten, aldus António Guterres, Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen. Op dit moment zijn veel conflicten burgeroorlogen tussen verschillende etnische of religieuze groepen. Gevechten spelen zich vaak in steden af en het aantal slachtoffers onder burgers is groot.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>