Premier Thailand uit ambt gezet

De premier van Thailand moet aftreden. Het Thaise Constitutionele Hof heeft Yingluck Shinawatra uit haar ambt gezet, omdat ze misbruik van haar macht heeft gemaakt. Thailand verkeert al maanden in een politieke crisis. Sinds november leggen tegenstanders van de regering het openbare leven plat met bezettingen en demonstraties. Volgens de oppositie heeft de broer van de premier het nog altijd voor het zeggen: oud-Premier Thaksin.

Hij werd voor corruptie veroordeeld en vluchtte drie jaar geleden naar Dubai. Volgens tegenstanders zou hij daarvandaan nog altijd de touwtjes in handen hebben gehad. Senatoren hadden een klacht ingediend tegen Shinawatra, omdat ze in 2011 haar veiligheidschef had overgeplaatst en een familielid op de vrijgekomen plek had gezet. Naast de premier moeten nog tien ministers opstappen. Ze worden vervangen door staatssecretarissen. De minister van Handel is interim-premier en moet de parlementsverkiezingen op 20 juli voorbereiden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>