Nederlandse VN-gezant bedreigd op de Krim

De Nederlandse VN-gezant Robert Serry is op de Krim bedreigd door gewapende mannen. Serry is de adviseur van VN secretaris-generaal Ban Ki-moon voor Oekraïne. Een Britse journalist zegt dat hij met Serry in een door gewapende mannen omsingeld café in Simferopol zat. De Nederlander is inmiddels in veiligheid en terug in zijn hotel.

Hij beloofde de mannen dat hij zijn missie zou stoppen en onmiddellijk de Krim zou verlaten en is in een auto gestapt, volgens de Britse journalist ‘onder luid gejuich van pro-Russische betogers’. Toen Serry nog in het café zat, sprak de NOS kort met hem. Serry zei toen alleen ‘in een lastige positie te zitten en op dit moment bezig is een uitweg te vinden.’  Eerder werd hij in een auto tegengehouden door gewapende mannen. Serry zou toen zijn uitgestapt en het café zijn ingevlucht. De Oekraïnse autoriteiten hadden gemeld dat de VN-gezant was ontvoerd, maar de VN ontkende dat en zei dat hij alleen was bedreigd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>