Kiev verandert in slagveld

Na een bloedige dag met negen doden beleefde Kiev een bloedige nacht, nadat het parlement van Oekraïne weigerde te praten over beloofde hervormingen. De parlementsvoorzitter weigerde een hervorming van de grondwet op de agenda te zetten. Bij gevechten tussen demonstranten en de politie zijn er tot nu toe 25 doden en zeker 1000 gewonden gevallen. Het Onafhankelijkheidsplein ziet eruit als een slagveld, met uitgebrande auto’s en met stokken bewapende demonstranten.

Premier Arbuzov heeft ‘radicale krachten’ de schuld gegeven van het geweld van de afgelopen nacht. ‘De demonstranten zijn een schande voor het land’, zei hij. De demonstranten willen dat de pro-Russische president opstapt en toenadering tot Europa. Gisterochtend begonnen de rellen toen duizenden demonstranten naar het parlementsgebouw liepen, waar zou worden gestemd over een wet die de president minder macht geeft.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>