Protestleider Thailand doodgeschoten

Een van de leiders van het protest tegen de zittende regering in Thailand, Suthin Tarathin, is doodgeschoten bij een betoging in de hoofdstad Bankkok. Vijf andere betogers raakten gewond. Tarathin zou tijdens een toespraak door zijn hoofd zijn geschoten, aldus een woordvoerder van de demonstranten. Tegenstanders van de regering van Yinglick Shinawatra blokkeerden zondag in Bangkok en op andere plekken in het land de toegang tot tientallen stembureaus.

Ze wilden mensen tegenhouden die alvast hun stem konden uitbrengen voor de verkiezingen van 2 februari. Meer dan 2 miljoen van de 49 miljoen kiezers hebben zich ingeschreven om dat vooraf  te doen.  De demonstranten willen geen verkiezingen en eisen het aftreden van de premier. Haar broer, miljardair en voormalig premier, werd in 2006 bij een militaire coup afgezet en verbannen naar het buitenland. De tegenstanders vinden dat hij nog altijd te veel invloed heeft op het regeringsbeleid van zijn zus Yingluck.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>