Rechtbank Egypte verbiedt Moslimbroederschap

Een Egyptische rechtbank heeft de Moslimbroederschap verboden. Alle bezittingen van de organisatie en die van ex-president Morsi worden in beslag genomen. In maart werd de politie tak van de Moslimbroederschap al verboden: toen schreef de organisatie zich in als non-gouvernementele organisatie (ngo), maar nu is ook die tak verboden. De broederschap bestaat al 85 jaar, maar was het grootste deel daarvan een verboden organisatie.

Na de val van president Mubarak konden de Moslimbroeders vrijelijk bewegen en wonnen ze de verkiezingen. De president – Mohamed Morsi – kwam uit hun gelederen. Na het afzetten van Morsi zijn leiders en aanhangers van de organisatie massaal gearresteerd en gevangen genomen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>