Aangifte tegen Zorreguieta

De naam van Jorge Zorreguieta, de vader van prinses Máxima, duikt opnieuw op in verband met de van de Argentijnse dictatuur. Nabestaanden van slachtoffers hebben aan de Argentijnse Justitie gevraagd onderzoek te doen naar de rol van landbouwers tijdens de vuile oorlog in Argentinië, waarbij duizenden mensen spoorloos verdwenen. Ze hebben aangifte gedaan tegen Zorreguieta, omdat er nieuw bewijs tegen hem zou zijn. Dat meldt de Argentijnse krant Página 12.

 

 

Zorreguieta was staatssecretaris van Landbouw en gaf leiding aan het Nationale Instituut voor Landbouwtechnologie Inta tijdens het bewind van de beruchte Junta. Tijdens de dictatuur zouden mensen die werkten bij het landbouwinstituut gedwongen zijn ontslagen,. Gevangen gezet en spoorloos verdwenen. Zorreguieta zou er als leidinggevende van hebben moeten weten, maar heeft altijd ontkend erbij betrokken te zijn geweest bij de verdwijningen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>