Slap akkoord sluit klimaatconferentie Qatar af

IMG_20160517_104135De Klimaatconferentie in Qatar is afgesloten met een uiterst mager akkoord. De bijna 200 deelnemende landen hebben ingestemd met een verlenging van het verdrag van Kyoto tot 2020. Het wordt gezien als een miniem succesje. De afspraken uit het protocol zijn bedoeld om de opwarming van de aarde tegen te gaan, door de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. De Grote staten met veel vervuiling houden zich volledig buiten schot: de grootste vervuilers zijn Verenigde Staten, Canada, Rusland en China.

De landen die beloven zich wèl aan de afspraken te houden, zijn goed voor slechts 15 procent van de totale wereldwijde uitstoot. In 12015 wordt verder gepraat over een breder akkoord dat voor alle lande n moet gelden. Ondertussen gaat de opwarming van de aarde vrolijk door, smelt het ijs en stijgt de zeespiegel sneller dan de verenigde Naties tot nu toe hadden gedacht.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>