Internationale Dag van de Rechten van het Kind

Dinsdag 20 november 2012 is de Internationale Dag van de Rechten van het Kind (203: klik hier). Op 20 november 1989 nam de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) een verdrag aan, waarin de basisrechten van alle kinderen ter wereld is vastgelegd. Van de 193 landen ter wereld ondertekenden 191 het verdrag. Ieder land moet iedere vijf jaar rapport uitbrengen aan een speciale commissie in Genève. UNESCO heeft een belangrijke taak bij het toezicht op de naleving van het verdrag.

Op deze dag zijn er allerlei activiteiten om te herinneren dat kinderen speciale rechten hebben. Volgens het verdrag hebben kinderen recht op onder meer: onderwijs, eigen geloof en cultuur, een naam en een nationaliteit, een veilig en gezond leven en spelen. Daarnaast moet het verdrag kinderen beschermen tegen kinderarbeid, mishandeling, geweld en oorlog.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>