Wereldwijd minder honger

Wereldwijd wordt er minder honger geleden: de FAO, de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (VN) hebben het aantal mensen dat honger lijdt bijgesteld tot 868 miljoen over de periode 2010-2012. Eerder werd uitgegaan van een miljard mensen. Het lager aantal komt volgens de VN door een betere methodiek van nieuw onderzoek. De meeste mensen die chronisch zijn ondervoed, wonen in ontwikkelingslanden: 852 miljoen, dat is 15 procent van de bevolking in die landen. In ontwikkelde landen hebben zestien miljoen mensen constant te weinig te eten.

In de afgelopen twintig jaar is het aantal mensen dat honger lijdt gedaald van 18,6 naar 12,5 procent. De VN waarschuwt dat nog altijd honderd miljoen kinderen ondervoed zijn jaarlijks sterven 2,5 miljoen kinderen door gebrek aan voeding. Alleen in Afrika is het aantal ondervoede mensen in de laatste twintig jaar  toegenomen: 229 miljoen mensen. In totaal komt 27 procent van alle ondervoede mensen uit Afrika; twintig jaar geleden was dat 17 procent. Azië telt 563 miljoen ondervoede mensen, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied 49 miljoen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>