Aarde warmt steeds meer op

IMG_20160517_104135De aarde warmt steeds verder op. De gemiddelde temperatuur blijft stijgen en dit jaar is er weer veel poolijs gesmolten. De dertien warmste jaren ooit gemeten, deden zich de laatste vijftien jaar voor; 2011 komt op de tiende plaats. Dat schrijft de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) van de VN in zijn jaarverslag. De Stille Oceaan koelt juist af en heeft veel invloed op het klimaat wereldwijd: La Nina was een van de oorzaken van de grote droogte in Oost-Afrika en de overstromingen in Thailand en Australië en Zuidoost-Azië.

 

Het rapport is gepresenteerd op de klimaattop van de Verenigde Naties  in de Zuid-Afrikaanse stad Durban. Daar proberen zo’n 200 landen nieuwe afspraken te maken om verdere opwarming van de aarde tegen te gaan. Vorige week maakte de WMO al bekend dat de concentratie van broeikasgassen in de atmosfeer vorig jaar een record bereikte.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Aarde warmt steeds meer op

  1. George van Apeldoorn

    De aarde warmt steeds meer op wordt er gesteld. Volgens een recente publikatie van het IPCC verwachten die niet dat de aarde voor de eerste 20 tot 30 jaar zal opwarmen. Dat is ongeveer gelijk aan een opmerking van de Paus dat de RK kerk niet terzake doet. Daarnaast is er een (grotendeels genegeerde) publikatie van niemand anders dan het CERN dat het zeer onwaarschijnlijk dat de mens ook maar iets met de verwarming van de aarde door CO2 uit te staan heeft maar dat het grotendeels wordt veroorzaakt door uitstotingen van de zon.

    Als we nu nog eens de eensgezinde neuzen van de pers in de onafhankelijke richting zouden kunnen draaien, waar ze in principe thuishoren, dan kunnen we voor het eerst in jaren elkaar een gelukkig Kerstfeest kunnen wensen. Lang leve de Canadezen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>