Miskleun Bachmann: ‘Happy Birthday Elvis Presley’

Vandaag sloeg de Republikeinse presidentskandidate van de Verenigde Staten, Michelle Bachmann, de plank behoorlijk mis, door data over Elvis Presley door elkaar te halen. Dat was vooral pijnlijk voor trouwe fans van de popster, die vandaag 34 jaar geleden overleed. Op een campagnebijeenkomst in South Carolina feliciteerde ze ten overstaan van een zaal vol publiek ‘The King’ met zijn verjaardag. Toen iemand riep ‘Hij stierf vandaag’, reageerde ze daar niet op, maar begon aan haar verkiezingsspeech. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

 

Bachmann, voortgekomen uit de conservatieve Tea Party, ging wat historische gegevens betreft niet de eerste keer de fout in. Op een verkiezingsbijeenkomst in New Hampshire noemde ze die staat ten onrechte ‘de bakermat van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog’. In werkelijkheid werd die in 1775 uitgevochten in Massachusetts. Bij de start van haar campagne vergeleek ze zichzelf per ongeluk met de beruchte seriemoordenaar John Wayne. Ze bedoelde de filmacteur Wayne die net als zij uit de stad Waterloo in Iowa komt, ze ize, maar dat was John Wayne ‘Killer Clown’ Gacy die in 1994 werd geëxecuteerd wegens het plegen van 33 moorden. De acteur waar zij op doelde, werd circa 250 kilometer verderop geboren.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>