Kamermeisje Strauss-Kahn doet haar verhaal

Het kamermeisje dat op 14 mei in een hotelkamer in New York zou zijn verkracht door oud IMF-topman Dominique Strauss-Kahn (DSK), heeft voor het eerst de publiciteit gezocht en doorbreekt daarmee voor het eerst de publieke stilte. In een drie uur durend gesprek met het Amerikaanse nieuwsblad Newsweek zegt Nafissatou Diallo haar naam te willen zuiveren. In het exclusieve artikel ‘The Maids Tale’ doet de 32-jarige emigrante uit Guinee haar verhaal: ze vertelt dat ze sinds drie jaar bij het Sofitel hotel als kamermeisje werkte – naar eigen zeggen de best mogelijke job sinds ze in 2003 als nieuwkomer in de VS kwam – en beschrijft hoe de 62-jarige Fransman Strauss-Kahn haar in zijn hotelkamer tot orale seks dwong.

 

‘Ik wil dat hij naar de gevangenis gaat en dat hij weet dat niet alles te koop is’, zei Diallo. Justitie trok eerde haar geloofwaardigheid openlijk in twijfel. Ze zou hebben gelogen, onder meer over wat ze deed voor en na de vermeende verkrachting,  en om een verblijfsvergunning te krijgen. Een vriend die in de  gevangenis zit, zou ze hebben verteld dat ze aan de zaak geld overhoudt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>