Overleg schuldenlast VS loopt vast

De onderhandelingen tussen president Obama en de Republikeinse oppositie over de Amerikaanse schuldenlast zijn vrijdag vastgelopen. Zowel Obama als de republikeinse leider John Boehner haastte zich te verklaren dat het land in staat blijft om financiële verplichtingen na te komen. Boehner geeft de president de schuld van de impasse. Obama wil 400 miljard dollar aan extra inkomsten voor het land binnenhalen, maar dat betekent belastingverhoging: een gruwel in de ogen van de Republikeinen.

 

De president is bereid om in ruil daarvoor te snijden in de sociale zekerheid, ook iets waar de Republikeinen fel tegen zijn. Obama heeft de leiders van de Democraten  en de  Republikeinen voor overleg uitgenodigd.  Boehner zei niet meer te willen praten met de president over de financiën, maar dat hij nu verder binnen het Congres een akkoord zoekt. Obama denkt nog steeds dat het gaat lukken om voor 2 augustus het schuldenplafond te verhogen. Die verhoging is nodig, anders kan het land vanaf begin augustus geen enkele rekening meer betalen.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Overleg schuldenlast VS loopt vast

  1. soesman

    Volgens veel deskundigen top economen van de wereld cq america zelf zal de dollar vallen /crashen voor eind van het jaar 2011 en de financiele wereld begin 2012 walstreet alles meetrekken als een spiraal naar beneden, wereld wijde financiele catastrofe ! ook china en europa is een grote zeep-bel geworden PANIEK -pensioenen weg andelen en obligaties niets waard ook goud en zilver kun je niet eten etc !op google/you tube -when the dollar died /when the dollar chrashed/the inevitable collapse of the US Economy
    So is altijd gesteld in de geschiedenis ieder rijk heeft zijn up and DOWN -EINDE VERHAAL !Wel een nieuwe wereld order dat voor de mensheid derde wereld oorlog kom met zeker atoom -neutron-waterstof-tsar bom etc en laser wapens en plasma verschrikelijke toekomst staat te wachten EINDE !

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>