Griekenland op rand financiële afgrond

Griekenland balanceert op de rand van de financiële afgrond. Als laatste van de drie grote internationale kredietbeoordelaars (naast Moody’s en Standard & Poor’s) heeft Fitch Ratings de kredietwaardigheid van Griekenland met vier stappen verlaagd tot ‘CCC’: dat is de laagst mogelijke waardering, voordat er sprake is van betalingsuitval. Het Griekse staatspapier heeft nu ook in de ogen van Fitch Ratings de zogenoemde junk status: rommel.

 

Volgens Fitch ontbreekt een toereikend financieringsprogramma voor het land. De Griekse overheid noemt de verlaging ‘raadselachtig’. Volgens de Grieken hebben het IMF en de EU wel degelijk een duidelijk tijdschema afgesproken voor de financiering van Griekenland. Maar Fitch Ratings denkt dat de Grieken meer geld nodig hebben en dat alleen bezuinigingen niet voldoende soelaas bieden.  Eerder werd de kredietwaardigheid van Ierland en Portugal ook al verlaagd naar de junk status.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>