Christine Lagarde nieuwe chef IMF

De Franse minister van financiën, Christine Lagarde, is de nieuwe chef van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Dat heeft het 24-koppige bestuur van het Fonds besloten. Lagarde (55) is de eerste vrouw in deze functie. Ze volgt haar landgenoot Dominique Strauss-Kahn op, die vorige maand aftrad, omdat hij ervan wordt beschuldigd een kamermeisje in een hotel in New York te hebben verkracht. Lagarde had één tegenkandidaat: de president van de Mexicaanse centrale bank, maar hij kreeg te weinig steun.

 

Lagarde werd in 2005 minister van Handel in het kabinet van toenmalig premier Villepin. Na de verkiezing van Nicolas Sarkozy tot president werd Lagarde (lid van de centrumrechtse UMP) minister van Financiën. Sinds de financiële crisis worden haar kwaliteiten geroemd. Als minister was ze prominent aanwezig op bijeenkomsten van de G8 en de G20, war oplossingen voor de wereldwijde recessie werden besproken. Lagarde is de elfde achtereenvolgende chef uit Europa en de vijfde uit Frankrijk sinds het IMF in 1944 werd opgericht.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>