Strauss-Kahn stapt op bij IMF

Dominique Strauss-Kahn stapt op als topman van het IMF. Dat schrijft hij in een brief aan het IMF (Internationaal Monetair Fonds) die de organisatie heeft vrijgegeven. De Fransman zit sinds zaterdag vast in New York, omdat hij een kamermeisje van een hotel zou hebben geprobeerd aan te randen. In zijn brief spreekt de topman nogmaals alle beschuldigingen tegen.

 

‘Het is met oneindige droefheid dat ik me vandaag gedwongen voel om mijn ontslag in te dienen’, schrijft hij. Naar eigen zeggen heeft hij ‘al zijn kracht, tijd en energie nodig heeft om de komende tijd zijn onschuld te bewijzen’. Strauss-Kanhn wordt vrijdag voor de rechter voorgeleid. Het IMF komt binnenkort met een verklaring over de opvolging van de topman.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>