Mobiel bellen binnen Europa fors goedkoper

Mobiel bellen binnen Europa wordt in de komende jaren een stuk goedkoper. Vanaf 2014 moeten de tarieven voor internationaal bellen van 36 naar 24  en de kosten van een sms’je van 15 naar 10 eurocent per minuut. Dat blijkt uit een uitgelekte ontwerptekst van  Eurocommissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) die officieel  pas op 22 juni wordt voorgesteld. In september 2010 kondigde ze al aan dat rond 2015 de verschillen tussen nationaal en internationaal bellen zo goed als verdwenen moeten zijn.

 

Wat Kroes betreft, mogen  sms’jes en mobiel internetten ook een stuk goedkoper worden. In de ontwerptekst worden voor het eerst concrete bedragen genoemd. Prijzen voor mobiel internetten worden niet genoemd. In 2016 moet opnieuw naar de maximumtarieven worden gekeken. Kroes gaat ervan uit dat tegen die tijd geen maximum toegestane tarieven meer nodig zijn, omdat dan de prijzen nagenoeg gelijk zullen zijn aan nationale tarieven. De plannen moeten eerst door allerlei Europese instanties worden goedgekeurd.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mobiel bellen binnen Europa fors goedkoper

  1. Daniël Koster

    “en de kosten van een sms’je van 15 naar 10 eurocent per minuut.”

    Dus hoe sneller je typt, hoe minder geld je hoeft te betalen?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>