Duitsers moeten tot hun 69e werken

IMG_20160602_132651De Duitsers moeten langer blijven werken: tot 68 jaar in 2045 en tot 69 in 2060. De politiek moet snel handelen, anders dreigen demografische veranderingen Duitsland in de toekomst economisch naar beneden te halen. Dat is de kern van het rapport over pensioenregelingen in de toekomst dat de vijf zogenoemde ‘Wirtschaftsweisen’ de Duitse bondskanselier Angela Merkel (CDU) vandaag overhandigden. Op dit moment wordt de pensioengerechtigde leeftijd in Duitsland trapsgewijs verhoogd naar 67 in 2029.

 

Duitsland vergrijst in rap tempo: er komen steeds meer bejaarden bij. De vijf economische deskundigen vormen sinds 1963 de Adviesraad voor de onafhankelijke beoordeling van de economische ontwikkeling in Duitsland. Ze hebben een gat ontdekt  bij de financiering van de sociale zekerheid.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Duitsers moeten tot hun 69e werken

  1. Roelof

    Daar hebben ze gewoon zin in. Dat Grieken tot hun 45e willen werken, daar gaan we met z’n allen voor. De Grieken zijn Goden en daar horen we met z’n allen respect voor te hebben. Wat wij erin stoppen eindigt op hun autonome spaarrekening in het buitenland. Griekenland heeft geen geld om hun eigen problemen op te lossen. Daarom hebben ze ons en hun spaarrekeningen in het buitenland.

    Griekenland is failliet en dat weet iedereen. Zolang ze nog een ronde kunnen doen om al ons geld op hun buitenlandse spaarrekening te zetten, dan gaa de Grieken ervoor en wij hebben te luisteren. Want, anders is het niet best voor de autonome Nederlander volgens het CDA. Want. Griekenland is een land dat geen democratie heeft uitgevonden en verantwoordelijk gehouden kan worden voor hun eigen gekozen ellende. Neen, dat zijn de Nederlanders. Waarom? Shah?? De autonome Griekse spaarder volgens het CDA. Wij betalen, zij doorsluizen. Miljarden handeltje. 40 miljard euro, komen ze bij ons aankloppen.

    Terwijl de EU allang de banken in de EU zou moeten horen te verplichten om Griekse spaartegoeden om te zetten in Griekse staatsobligaties en daarnaast Griekse tegoeden als eerste op het spel te zetten, wanneer ze willen herstructureren. We zijn geen EU staat, maar een samenwerking van landen, hebben geen EU obligaties, maar wel verplichtingen. Griekenland is laks, de EU laat zich daardoor gijzelen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>