Holocaust Memorial Day 2013

IMG_20160509_164140Zondag 27 januari 2013 vindt in Amsterdam voor de 57e keer de Auschwitz Herdenking plaats: om 11.30 uur bij het spiegelmonument ‘Nooit meer Auschwitz’ in het Wertheim Park. Wereldwijd is deze dag  sinds 2005 Holocaust Memorial Day: op 1 november 2005 riep Kofi Annan, de toenmalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties (VN) deze dag uit, om de slachtoffers te herdenken van zowel de Holocaust als van andere genociden, zoals in Rwanda, Cambodja, Srebrenica en Darfur.

Auschwitz is uitgegroeid tot het universeel symbool voor massamoord op onschuldige slachtoffers. Op 27 januari 1945 werden de Duitse concentratiekampen Auschwitz en Birkenau bevrijd. Ieder jaar wordt dit in Amsterdam herdacht op de laatste zondag in januari.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Holocaust Memorial Day 2013

  1. willy

    isn’t it strange, that israel never learned from the evil they faced in the holocaust and that today israel does the today to thoose in their hands? israel, remember your history!!

      /   Reply  / 
  2. Frans, Den Haag

    Oooops, ben ik nou toch niet de enige met twijfels???
    Ik ben het voor een heel groot deel met “willy” eens, dacht alleen, dat je dit nu nog steeds niet mocht zeggen…

    Dat een volk, een natie, een land zich verdedigt kan ik begrijpen en ook billijken, maar er zijn volgens mij daarbij wel degelijk grenzen en die gelden in mijn beleving voor IEDEREEN (het feit, dat semitische mensen vanaf het interbellum in de vorige eeuw werden vervolgd en onderdrukt geeft ze nu geen vrijbrief om dat dan ook maar op anderen toe te passen, toch?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>