Man doodt zeven mensen en pleegt zelfmoord

In de Amerikaanse staat Michigan heeft een 34-jarige man zeven mensen doodgeschoten en daarna zelfmoord gepleegd. Volgens Amerikaanse media was hij in 2005 vrijgelaten uit de gevangenis. Hij had een uitgebreid strafblad en had vastgezet voor een geweldsdelict. De politie vond de lichamen van zijn slachtoffers in twee huizen in Grand Rapids: vijf vrouwen, een man en een kind. Daarop begonnen agenten een klopjacht naar de dader. Tijdens de wilde achtervolging raakten twee voorbijgangers licht gewond bij de schotenwisseling tussen de politie en de verdachte.

 

Daarna verschanste de man zich in een huis en gijzelde korte tijd drie mensen. Na onderhandelingen werd een 53-jarige vrouw vrijgelaten: zij was ongedeerd. Verdere onderhandelingen liepen op niets uit. Volgens de politie schoot hij  zichzelf geheel onverwachts door het hoofd. Het is nog niet duidelijk wat he tmotief van de schutter was. Onder de doden waren de tienjarige dochter en een ex-vriendin van de dader. Ook op het andere adres had tenminste één persoon vroeger een relatie met hem gehad.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>