Staatsbezoek koning en koningin aan Frankrijk

IMG_20160530_132210Donderdag 10 en vrijdag 11 maart brengen koning Willem-Alexander en koningin Máxima een staatsbezoek aan Frankrijk, vergezeld door minister Koenders van Buitenlandse Zaken. Minister Ploumen van Buitenlandse Handel leidt gelijktijdig een brede economische missie naar Frankrijk. In 2014 bracht de Franse president Hollande een officieel bezoek aan ons land (bron: RVD).

Het staatsbezoek begint donderdagochtend bij de Arc de triomf in Parijs: daar legt het koningspaar een krans bij het Graf van de Onbekende Soldaat. Daarna ontvangt president Hollande het paar op het Elysée-paleis en gaat het drietal naar het Louvre. Na een ontmoeting met de Nederlandse gemeenschap, een gesprek met de voorzitters van de Senaat en de Assemblée en een ontmoeting met jongeren biedt de president ‘s avonds een staatsbanket aan in het Elysée-paleis.

Vrijdag bezoekt het koninklijk paar onder meer het stadhuis van Parijs, een ‘innovatieparade’ met voorbeelden van samenwerking tussen Franse en Nederlandse bedrijven, NUMA (een broedplaats voor start-ups), een masterclass mode in het Atelier Néerlandais en een symposium over vrede en veiligheid binnen de EU. ‘s Avonds biedt het koningspaar als contraprestatie een concert en receptie aan in het Petit Palais.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>