Koningspaar ontvangen op Sint-Maarten

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima kwamen gisteren al aan op Sint-Maarten, maar zijn er vandaag met militair ceremonieel ontvangen. Daarmee is hun kennismakingsbezoek aan de Antillen officieel begonnen. In de hoofdstad Philipsburg werden ze ontvangen door gouverneur Eugene Holiday en premier Sarah Wescot-Williams.

Sint-Maarten is sinds drie jaar een onafhankelijk land binnen het koninkrijk der Nederlanden. De banden met Nederland zijn niet al te best: het eiland moet ernst maken met het terugdringen van corruptie, en dat valt slecht onder de eilandbewoners. Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is meegereisd. Het koningspaar heeft een gesprek met de gouverneur en een ontmoeting met de Staten en de regering van het eiland. Daarna staat het bezoek aan een middelbare school en een sportcomplex op het programma, waar de koning en de koningin praten met de lokale winnaars van de koningsspelen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>