Willem-Alexander stopt als voorzitter watercommissie

Prins Willem-Alexander heeft vrijdag 22 maart 2013 afscheid genomen als voorzitter van de VN-Watercommissie: de VN-adviesraad voor water en sanitatie (UNSGAB). Dat deed hij tijdens de viering van de Internationale WereldWaterdag in Den Haag.  De prins legt zijn functie neer, omdat hij op 30 april koning wordt. De afgelopen jaren was dit voorzitterschap een van zijn belangrijkste taken. De toenmalig VN-secretaris-generaal Kofi Annan vroeg de prins indertijd om voorzitter te worden.

 

Willem-Alexander blijft actief bij het onderwerp betrokken, zei hij vorige maand in New York. De kroonprins blikte in zijn afscheidsrede terug op wat er sinds 2006 (toen hij voorzitter werd) is bereikt en keek alvast vooruit op wat er komen gaat. Doelstelling bij de milenniumwisselling was dat in 2015 in totaal 1,6 miljard meer mensen wc’s zouden kunnen gebruiken en 1,1 meer mensen schoon water zouden hebben. Vijf jaar geleden zei de prins bij de viering van Wereldwaterdag in Rotterdam: ‘Het is onaanvaardbaar dat een groot deel van de wereldbevolking nog steeds onder omstandigheden leeft die we in Nederland 150 jaar geleden al niet accepteerden.’ Door het voorzitterschap kon de prins zich alvast bekwamen in diplomatie en onderhandelen en waterbeheer op de kaart zetten: één van de sterkste punten van ons land.

 

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Willem-Alexander stopt als voorzitter watercommissie

  1. Bvl

    Kunnen hem missen als kies pijn met die bij drage IQ van hem

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>