Schietpartij kerk Texas: schutter was oud-militair, motief onduidelijk

In de Amerikaanse staat Texas heeft een schietpartij plaatsgevonden in een kerk. Daarbij zijn zeker 26 kerkgangers doodgeschoten en zeker 20 mensen gewond geraakt. De schietpartij was tijdens de zondagse dienst in een Baptistenkerk in Sutherland Springs, een kleine gemeenschap met enkele honderden inwoners, zo’n 60 kilometer van San Antonio.

De schutter, een 26-jarige man, werd op zijn vlucht achtervolgd door twee burgers. Even verderop werd hij dood in zijn auto gevonden. Volgens de politie pleegde hij zelfmoord. Het motief van de schutter is onduidelijk. Hij woonde tientallen kilometers verderop, had voor zover bekend geen contact met terroristische groeperingen, maar had wel een strafblad: hij was ooit veroordeeld voor mishandeling van zijn vrouw en kond. Daardoor raakte hij zijn baan in de luchtmacht kwijt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>