Zeventig lijken in truck Oostenrijk; zeven arrestaties

In Oostenrijk is donderdag een Hongaarse vrachtwagen langs de snelweg gevonden met tientallen lijken. Uiteindelijk werden er zeventig lichamen geteld, waaronder drie kinderen en een baby. Vermoedelijk zijn ze gestikt. In Hongarije zijn zeven mensen aangehouden die mogelijk te maken hebben met deze mensensmokkel. Het is nog niet duidelijk of daar ook de chauffeur van de truck bij zit. Achter de smokkelroute zou een Roemeens netwerk zitten.

De Oostenrijkse en Hongaarse politie begonnen na de vondst van de truck direct een klopjacht op de spoorloos verdwenen chauffeur en de mensensmokkelaars die achter het transport zaten. De truck stond geparkeerd langs de A4 tussen Neusiedl en Parndorf, niet ver van de grens met Hongarije. De vrachtwagen moet er al een tijdje hebben gestaan, omdat het ontbindingsproces al in gang was.

De Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken sprak donderdag van een zwarte dag die ‘ons allemaal treft. Mensensmokkelaars zijn criminelen. Wie nog steeds vindt dat zij vluchtelingen helpen, is zelf niet te helpen.’ Eerder op donderdag onderschepten de Oostenrijkse autoriteiten drie andere vrachtwagens met vluchtelingen, waaronder een truck met 34 vluchtelingen. Zij vertelden dat ze amper konden ademhalen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>