Tientallen vluchtelingen dood in truck Oostenrijk

In Oostenrijk is een vrachtwagen langs de snelweg gevonden met tientallen lijken. Volgens de politie zijn er 20 tot 50 doden gevonden, vermoedelijk zijn ze gestikt. De truck stond geparkeerd langs de A4 tussen Neusiedl en Parndorf, niet ver van de grens met Hongarije. Vermoedelijk stond de vrachtwagen er al wat langer, omdat het ontbindingsproces al in gang was.

De vrachtwagen zou van Servië naar Oostenrijk zijn gereden. De chauffeur is spoorloos. De Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken prak van een zwarte dag die ‘ons allemaal treft. Mensensmokkelaars zijn criminelen. Wie nog steeds vindt dat zij vluchtelingen helpen, is zelf niet te helpen.’ Eerder vandaag onderschepten de Oostenrijkse autoriteiten drie andere vrachtwagens met vluchtelingen, waaronder een truck met 34 vluchtelingen. Zij vertelden dat ze amper konden ademhalen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>