Sint-Maarten: ruim 90 procent bebouwing heeft schade

De orkaan Irma heeft op Sint-Maarten ruim 90 procent van de bebouwing beschadigd. Dat meldt het Rode Kruis op basis van luchtfoto’s. Eenderde van alle bebouwing – 3863 van de in total 12.500 huizen op het eiland- is compleet verwoest. Volgens het Rode Kruis worden er ngo 200 mensen vermist, onder wie kinderen. 

Tot nu toe is er 3,2 miljoen euro gedoneerd op giro 5125 voor noodhulp aan Sint-Maarten. Het Rode Kruis stuurt woensdag een vlucht met dekzeilen, tenten en toiletspullen, mede gefinancierd door giro 5125. Vrijdag is er een nationale actiedag voor de slachtoffers van orkaan op de drie bovenwindse eilanden. OP NPO 1 is er ‘s avonds een speciale actie vanuit Beeld en Geluid in Hilversum.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>