Moesson legt openbare leven in Indiase miljoenenstad Mumbai plat

India-CIA_WFB_MapDe miljoenenstad Mumbai aan de westkust van India wordt zwaar geteisterd door de jaarlijkse moesson. Door zware regenval is de stad overstroomd en ligt het openbare leven er plat. Andere delen van India, Nepal en Bangladesh kampen al sinds juni met moessonregens, die dit jaar zwaarder en langdurige zijn dan in andere jaren.

Mumbai was er niet op voorbereid, omdat meteorologen de plotselinge storm met hoeveelheden regen niet hadden zien aankomen. Mensen die vast kwamen te zitten zijn naar hoger gelegen gebieden geëvacueerd. Straten en rivieren zijn overstroomd en het treinverkeer ligt stil. Mensen strandden op stations en op overstroomde straten moesten mensen hun auto’s laten staan. Mensen die op straat strandden werden in tempels opgevangen en bedrijven regelden eten en slaapplaatsen voor werknemers die niet naar huis konden.  Scholen zijn gesloten en mensen hebben het advies gekregen om thuis te blijven.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>