Maandag 14 november: grootste Supermaan van de eeuw

IMG_20160516_112158Maandag is het Volle Maan, maar geen gewone: een Supermaan: dan staat de maan dichter bij de aarde en lijkt hij groter dan anders. En geen Supermaan als andere, maar de grootste van de eeuw: maandag is de maan voor het oog 14 procent groter en 30 procent helderder. Het is de grootste Supermaan sinds 1948, de volgende keer zal zijn in 2034. 

Als het weer het toelaat, is de supermaan in ons land het beste rond de maanopkomst om 17.21 uur in het noordoosten te zien. Omdat de maan dan dichtbij objecten als bomen en gebouwen staat, lijkt hij veel groter. Dinsdagochtend rond 07.17 uur gaat de supermaan weer onder en lijkt de maan ineens weer een stuk groter. Doemdenkers willen een supermaan nogal eens als voorbode van onheil zien en gezien de onzekere wereld van dit moment ligt het voor de hand die link ook nu weer te leggen. Maar zoals dat gaat bij voorspellen: we moeten het even afwachten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>