Fiji: Winston was de zwaarste cycloon ooit op het zuidelijk halfrond

download (1)Cycloon Winston die afgelopen weekend over Fiji raasde, was de zwaarste cycloon ooit op het zuidelijk halfrond. De orkaan heeft aan zeker 20 mensen het leven gekost. De meeste mensen kwamen om door rondvliegend puin of toen hun huizen instortten. Langzaam maar zeker wordt de omvang van de schade duidelijk, nu het contact met de afgelegen eilanden wordt hersteld.

Fiji bestaat uit meer dan honderd bewoonde eilanden. Koro, een eilandje met zo’n 4500 inwoners,  is het zwaarst getroffen: bijna alle gebouwen zijn verwoest. Het internationale vliegveld van Fiji is weer geopend. Daardoor kan buitenlandse hulp het land inkomen en kunnen toeristen het land verlaten, als ze het vliegveld kunnen bereiken, want veel toegangswegen zijn verwoest. In grote delen van het land is de stroom uitgevallen en op sommige plekken is geen schoon drinkwater. De regering heeft voor 30 dagen de noodtoestand uitgeroepen om snel op te kunnen treden. ‘Dit is een tijd van rouw, maar ook van actie’, zei de premier op televisie.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>