Overstromingen na noodweer in oosten Australië

IMG_20160527_135354In het oosten van Australië heeft maandag en dinsdag noodweer huisgehouden, met zware windstoten, een tornado, hevige regenval en overstromingen. Bewoners in de buurt van een stuwdam bij de St. George Bassin langs de zuidkust van New South Wales moesten hun huizen verlaten, omdat de dam over dreigt te lopen.

In korte tijd viel op sommige plekken bijna 200 milliliter regen. Ook de miljoenenstad Sydney kreeg het zwaar te verduren. In zuidelijke voorsteden werden honderden bewoners geëvacueerd en bijna 70 mensen gered, de meesten van hen omdat ze ondanks overstromingen waren doorgereden en in het water vast kwamen te zitten. Ook veel vee en andere dieren werden gered. Een tornado raasde door het plaatsje Dubbo – zo’n 300 kilometer ten westen van Sydney in het midden van New South Wales – en beschadigde huizen en voertuigen.

[videostrip guid="012046428"]

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>